Accu's

Een thuisaccu voor opslag van (zonne)energie

Een thuisaccu, ook wel bekend als een thuisbatterij of residentiële batterijopslag, kan de energie die u thuis of op de zaak opwekt, opslaan. Het doel van een accu is om de opgewekte energie te bewaren voor het gebruik op een later tijdstip, wanneer de energiebron (zoals de zon) niet erg actief is. Waar u dus eerst uw extra opgewekte energie terugleverde aan het elektriciteitsnet, is het nu met de thuisbatterij mogelijk om deze op te slaan voor later eigen gebruik. 

Hoe werkt een thuisaccu?

Thuisaccu's bestaan uit een reeks batterijcellen die energie kunnen opslaan in de vorm van gelijkstroom (DC) en deze opgeslagen energie later kunnen omzetten in wisselstroom (AC), die geschikt is voor het gebruik in apparaten en elektriciteitsnetwerken. Door de thuisaccu kunnen huis- of bedrijfseigenaren de energie die ze overdag opwekken met zonnepanelen opslaan in de accu en 's avonds gebruiken wanneer het verbruik hoger is dan de opwekking.

Is een thuisaccu interessant?

Steeds meer mensen vragen zich af: is een thuisaccu momenteel een interessante investering? Deze interesse is deels het resultaat van de geleidelijke afname van de salderingsregeling, waardoor huishoudens minder vergoeding ontvangen voor de overtollige opgewekte zonne-energie die ze terugleveren. Daarnaast zullen energiemaatschappijen naar verwachting tariefstructuren ontwikkelen, waarbij bezitters van zonnepanelen meer zullen betalen dan niet-zonnepanelen bezitters. Dit toekomstbeeld draagt bij aan het feit dat de aantrekkelijkheid van zelfvoorziening wordt vergroot en de thuisbatterij uitkomst biedt.

Kan ik van een thuisbatterij geheel onafhankelijk worden?

Maar voordat u zichtzelf al helemaal ziet als een energie-onafhankelijke superheld, moeten we nog wel even realistisch blijven. Potentiële kopers moeten er rekening mee houden dat de huidige generatie thuisbatterijen nog niet in staat is om maanden aan energie op te slaan. Hoewel ze in staat zijn om tijdelijke stroomonderbrekingen en dagelijkse fluctuaties op te vangen, moeten consumenten realistische verwachtingen hebben over de opslagcapaciteit van deze technologie. De ontwikkelingen gaan echter snel en de technologie zal naar verwachting in de toekomst blijven verbeteren, maar voor nu is het nog niet mogelijk om geheel onafhankelijk te worden van een thuisbatterij. 

Interesse in een thuisaccu?

Neem contact op voor de mogelijkheden

Accu's
Storingsdienst
×

Heeft u een zakelijk servicecontract?

Bel 0299 398029

Met een zakelijk servicecontract kunt u bij calamiteiten en storingen 24/7 bellen naar 0299 398029 of mailen naar service@smitelektrotechniek.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.