Onze geschiedenis

Smit is in 1967 ooit begonnen als elektrawinkel. In een winkel aan de Conijnstraat in Volendam werd Smit & Doede gerund door Kees Smit en Dick Doede. Na verloop van tijd besloten de heren uit elkaar gegaan en zette Kees de elektrawinkel in de Burgemeester van Baarstraat voort. Eind jaren zeventig werd de winkel opgeheven en werd de basis van het installatiebedrijf gelegd. Samen met zoons Jan en Johan richtte vader Kees in 1989 ‘Kees Smit & ZN Elektra BV.’ op. Zoon Jan was van plan om na het opzetten van het bedrijf door te gaan als leraar wis- en natuurkunde maar is uiteindelijk tot zijn pensioengerechtigde leeftijd werkzaam gebleven in het van oudsher familiebedrijf.

Smit groeit

KIVO Plastic Verpakkingen werd de eerste grote klant van Smit Elektrotechniek. In een bijgebouw van KIVO heeft Smit zelfs ook een hele poos kantoor gehouden. Midden jaren 90 was het personeels- en klantenbestand dusdanig gegroeid dat er een groter onderkomen moest komen. Smit Elektrotechniek verhuisde naar de Bellstraat 2. In 2005 stapte zoon Johan uit de directie, in 2008 vormden Henk Keizer, Theo Tol en René de Koning samen met Jan Smit de 4-koppige directie. Het bedrijf groeide groter en harder.

Toekomst

In 2017 kwam aan de Bellstraat 3 het voormalig kantoor van Speelgoedpaleis Bart Smit vrij. Een nog groter pand met imposante uitstraling werd de thuishaven van Smit Elektrotechniek. Jan Smit ging in 2020 met pensioen en Simon Hansen trad toe tot de directie. Daarmee was de naam Smit niet meer onderdeel van het management maar de spirit, de werkwijze en de arbeidsethos van de familie Smit waart nog altijd rond in het bedrijf en het meer dan 100-koppige Smit Elektrotrechniek team.

Storingsdienst
×

Heeft u een zakelijk servicecontract?

Bel 0299 398029

Met een zakelijk servicecontract kunt u bij calamiteiten en storingen 24/7 bellen naar 0299 398029 of mailen naar service@smitelektrotechniek.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.