Zonnepanelen Sportcampus - Den Haag

Sportcampus Zuiderpark is het hypermoderne paradepaardje van Den Haag. Een verzamelplaats voor sport, recreatie en onderwijs. Centraal gelegen in het Zuiderpark, de voormalige thuishaven van die andere Haagse trots: ADO Den Haag. Het ontwerp voor het futuristisch-ogende complex met ronde vormen komt van de hand van het Britse architectenbureau Faulkner Browns.

Het gebouw biedt o.a. onderdak aan een topsporthal met 3500 zitplaatsen. Een dubbele breedtessporthal, 18 badminton velden, 6 beachvolleybalvelden, een beachsoccerveld, turnhal, Dojo, danszaal en verschillende gymzalen. Naast de vele sportieve faciliteiten is er ook nog ruimte voor de ruim 1700 leerlingen van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan die hier in de sportopleidingen zullen voorzien.

Smit Elektrotechniek plaatst zonnepanelen op duurzaam dak.

Bij een ontwikkeling van een toekomstgerichte sportcampus als deze hoort een duurzame aanpak. Ballast Nedam en Kuijpers Installatietechniek hebben de verantwoording over de PV Panelen aan Smit Elektrotechniek toevertrouwd. Niet minder dan 1000 zonnepanelen van 250 wp elk zijn door ons geplaatst op het toch al ‘groene’ dak van de campus. Een goed doorrekent model tbv plaatsing van de panelen lag hier aan ten grondslag. Schaduwvorming van obstakels e.d. is hiermee geminimaliseerd om zodanig de grootst mogelijke opbrengst te realiseren. 13 aan een ingenieus monitoringssysteem gekoppelde omvormers doen de rest. Een prachtig en aansprekend project waar we met trots en veel voldoening aan gewerkt hebben.

Zonnepanelen Sportcampus - Den Haag

LocatieDen Haag
Oplevering2016
OpdrachtgeverBallast Nedam / Kuijpers installatietechniek
ArchitectFaulkner Browns
Toegepaste oplossingen
Duurzame energie

Een impressie van dit project

Storingsdienst
×

Heeft u een zakelijk servicecontract?

Bel 0299 398029

Met een zakelijk servicecontract kunt u bij calamiteiten en storingen 24/7 bellen naar 0299 398029 of mailen naar service@smitelektrotechniek.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.