Camerasysteem Jumbo supermarkt - Alphen a/d Rijn

In 2017 installeerde Smit 80 beveiligingscamera’s voor Jumbo Ten Brink Food aan de Herenhof in Alphen aan den Rijn. Eigenaar Edwin ten Brink was de winkeldiefstallen zo zat dat hij investeerde in diverse high-tech veiligheidsmaatregelen en een zero-tolerance beleid invoerde. Tijdens de Week van de Veiligheid 2018 kreeg hij daarvoor de ‘Wel- zo-veilig-Award’ in de categorie Detailhandel.

Met maar liefst 80 camera’s van Smit Elektrotechniek met bij de ingang van de winkel slechts enkele slimme camera’s voor gezichtsherkenning, een gesloten betaalsysteem (Safepay) en een heel pakket aan andere (elektronische) maatregelen werd bewezen dat er 130 keer een winkeldiefstal werd gepleegd bij Jumbo Ten Brink Food in 2017. En misschien nog wel belangrijker was dat het totale aantal diefstallen daalde door de preventieve werking die hier vanuit ging.

Gezichtsherkenning

Ten Brink koos een module voor gezichtsherkenning van Panasonic. “Wij wilden juist dit systeem om ervoor te zorgen dat als we mensen aanhouden en een winkelverbod geven, zij bij een volgend bezoek automatisch worden herkend en geen toegang meer krijgen. Daarnaast zijn we in staat om opgenomen beelden in een database te zetten”, vertelt Ten Brink. "Betrappen we iemand digitaal op heterdaad dan kunnen we zoeken in de beelden van de database of er meerdere diefstallen zijn geweest en dan kunnen de slimme camera’s een melding geven als die persoon onze winkel weer betreedt”.

Nederlanders voelen zich veiliger met cameratoezicht

Uit onderzoek van het CCV blijkt dat driekwart van de Nederlanders vindt dat elke winkel en horecagelegenheid beveiligingscamera’s moet hebben. Zij verwachten dat daardoor criminaliteit wordt teruggedrongen. Bovendien voelen Nederlanders zich in een winkel of café met cameratoezicht veiliger.

Camerasysteem Jumbo supermarkt - Alphen a/d Rijn

LocatieAlphen aan den Rijn
Oplevering2017
OpdrachtgeverJumbo Ten Brink Food
Toegepaste oplossingen
Beveiliging & communicatie

Een impressie van dit project

Storingsdienst
×

Heeft u een zakelijk servicecontract?

Bel 0299 398029

Met een zakelijk servicecontract kunt u bij calamiteiten en storingen 24/7 bellen naar 0299 398029 of mailen naar service@smitelektrotechniek.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.